VOLVO CE

JasminM d.o.o

VOLVO CE

Volvo CE je vodeći međunarodni proizvođač vrhunske građevinske opreme, a sa preko 14 000 zaposlenih jedna od najvećih kompanija u industriji. Uz čitav asortiman proizvoda, proizvedenih, servisiranih i podržanih širom svijeta, Volvo CE kreira pravi stroj i pravo rješenje za sve vaše poslove. Priča o građevinskoj opremi Volvo (Volvo CE) započela je prije više od 180 godina u Eskilstuni u Švedskoj. 1832. godine Johan Theofron Munktell, tada sa samo 27 godina, postavio je temelje kompanije kada mu je grad naložio da osnuje inženjersku radionicu. Svrha ove radionice bila je razvoj lokalne mehaničke industrije.

Kad je Johan Theofron Munktell napustio Kraljevsku kovnicu novca u Stockholmu da bi se preselio u Eskilstunu, zamijenio ga je drugi mladi i vrlo nadareni inženjer, Jean Bolinder. Baš kao i Munktell nekoliko godina prije, Jean Bolinder, zajedno sa svojim mlađim bratom Carlom Gherardom, otputovao je u Englesku kako bi naučio više o inženjerskoj tehnologiji. Kad su se vratili, bogatiji znanjem, braća su odlučila osnovati vlastitu kompaniju.

Sjedište kompanije Volvo Construction Equipment je u Göteborgu, te ima proizvodne pogone po cijelom svijetu – u Švedskoj, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, Brazilu, Indiji, Kini i Koreji. Volvo CE tvornice proizvode široku paletu utovarivača na točkovima, bagera, zglobnih tdampera, kompaktora tla i asfalta, finišera, kompaktne opreme i opreme za rukovanje materijalima.

Inovacija je srž Volvo građevinske opreme. To je način razmišljanja i način rada Volvo CE. S više od 180 godina stručnosti u građevinarstvu i inovacijama Volvo CE prednjači u tehnološkom razvoju.

Uz optimizaciju konvencionalne tehnologije, Volvo CE razvija i radikalna rješenja koja mijenjaju igru. Ekonomičnost (niska potrošnja goriva), produktivnost, ergonomičnost, sigurnost, te zadržana vrijednost mašine, osnovne su odlike Volvo CE opreme.