DEUTZ AG

JasminM d.o.o.

Deutz AG

DEUTZ je jedan od vodećih svjetskih proizvođača inovativnih pogonskih sistema. Njegove osnovne kompetencije su razvoj, proizvodnja, distribucija i servisiranje dizel, plinskih i električnih pogonskih sklopova za profesionalnu primjenu.

Nekad sinonom za poslovičnu, njemačku kvalitetu zračno hlađenog motora, Deutz danas nudi širok spektar motora s kapacitetima do 620 kW koji se koriste u građevinskoj opremi, poljoprivrednim mašinama, opremi za rukovanje materijalima, stacionarnoj opremi, komercijalnim vozilima, šinskim vozilima i drugim aplikacijama.

Prije 150 godina Nicolaus August Otto i Eugen Langen pokrenuli su “N.A. Otto & Cie.”, Prvu svjetsku tvornicu motora – i kamen temeljac današnjeg DEUTZ AG. Iz male radionice sa nekolicinom zaposlenih u starom gradu Kelnu razvilo se preduzeće sa snažnim partnerima i globalno istaknutom pozicijom u tehnologiji motora. Danas DEUTZ zapošljava 4.900 ljudi, a zastupljen je u 130 zemalja na svim kontinentima. Prije 150 godina Otto i Langen postavili su kamen temeljac za motorizaciju svijeta i slobodu kretanja bez koje bi naš moderni način života bio nezamisliv. 1864. godina označila je početak duge i dramatične istorije ispunjene prekretnicama od značaja ne samo za DEUTZ.